Shopping Cart
stay safe
Δωρεάν Αποστολή - Δωρεάν Αντικαταβολή

Πως να καθαρίσετε την παλιά σας τσάντα

Όλες οι γυναίκες θέλουν να αγοράζουν συνέχεια καινούριες τσάντες. Δυστυχώς όμως αυτή την περίοδο δεν έχουν όλες την οικονομική δυνατότητα. Παρόλο λοιπόν που οι τσάντες που θα βρείτε στη σελίδα μας είναι στις καλύτερες τιμές της αγοράς, μπορεί αυτό το χρονικό διάστημα να μην μπορείτε να αντεπεξέλθετε ούτε σε αυτές. Σίγουρα όμως θα θέλατε να κάνετε τις ήδη αγαπημένες σας γυναικείες τσάντες να φαίνονται σαν καινούργιες.

Σίγουρα η καθημερινή χρήση μιας τσάντας είναι πρόβλημα, αφού έχει ως αποτέλεσμα να λερωθεί πολύ γρηγορότερα. Επίσης, όσο και να προσέχετε εσείς, η σκόνη υπάρχει παντού και δεν πρόκειται να την αποφύγετε. Αποτέλεσμα είναι να χάνεται η ομορφιά μιας λείας και αστραφτερής τσάντας που θα μας πρόσφερε μια καινούρια τσάντα. Τι μπορεί λοιπόν να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις;

Έχουμε πολύ καλά νέα, καθότι αν επιδείξετε την κατάλληλη φροντίδα στην τσάντα σας, μπορεί να παραμείνει καθαρή και αστραφτερή σαν καινούρια για πάρα πολύ καιρό. Βασική προϋπόθεση όμως να καθαρίζεται συχνά.

Εδώ όμως πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή καθότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Αν η οποιαδήποτε από εσάς δεν γνωρίζει πώς να καθαρίσει μια τσάντα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τη λερώσει περισσότερο ή ακόμα και να καταστρέψει την όμορφη τσάντα της που τόσο πολύ αγαπάει και θέλει να την διατηρήσει καθαρή. Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες που σας ετοίμασα για το πώς πρέπει να γίνεται ο σωστός καθαρισμός μιας γυναικείας τσάντας.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και πολύ ευκολότερη απ’ ότι πιθανόν να φαντάζεστε ενώ θα κάνει την αγαπημένη σας τσάντα να είναι για αρκετό καιρό όπως ακριβώς όταν την πρωτοαγοράσατε.

Αρχικά, πριν ξεκινήστε πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξετε αν όταν αγοράσατε την τσάντα σας είχε μέσα κάποιο φυλλάδιο ή οδηγίες. Οι περισσότερες γυναικείες τσάντες περιέχουν κάποιο χαρτί με οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνεται το καθάρισμα και το πλύσιμο τους. Αν το έχετε, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε εκεί κατά γράμμα. Αν πάλι δεν υπάρχει περίπτωση να το έχετε κρατήσει συνεχίζουμε…

Αδειάστε εντελώς την τσάντα σας

Γυρίστε τη ανάποδα και ταρακουνήστε την αν χρειαστεί ώστε να πέσουν όλα τα αντικείμενα από μέσα. Πρέπει όπως είπαμε να μην έχει τίποτα μέσα προκειμένου να καθαριστεί. Αφού αδειάσει τελείως και σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχει κάτι μέσα την τινάζουμε καλά για να απομακρύνουμε οποιαδήποτε σκόνη ή σκουπίδι έχει παραμείνει μέσα.

Ακουμπήστε την επένδυση της τσάντας σας. Αν την νιώσετε σκληρή, τότε καθαρίστε το εσωτερικό της τσάντας με την ηλεκτρική σας σκούπα. Πρέπει σε αυτό το σημείο όμως να προσέξετε να μην βάλετε τη σκούπα στο τέρμα για να μην υπάρξει καμία ζημιά. Φροντίστε να περάσετε όλο το εσωτερικό της (τσέπες και θήκες). Αυτό ήταν, πολύ απλό και γρήγορο. Αφού τελειώσαμε με το εσωτερικό μέρος είναι στιγμή να ασχοληθούμε και με το εξωτερικό της τσάντας.

  • Αν η τσάντα είναι κατασκευασμένη από ύφασμα, τότε το να την δώσετε σε κάποιο καθαριστήριο είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθότι σαν επαγγελματίες θα κάνουν αρκετά καλή δουλειά. Αν πάλι θέλετε να την καθαρίσετε μόνες σας, αυτό πρέπει να γίνει με ζεστό νερό και ένα πανάκι. Ζεστάνετε λίγο νερό και ρίξτε μέσα σε αυτό μια πολύ μικρή δόση από ήπιο απορρυπαντικό. Στη συνέχεια βουτήξτε ένα πανάκι μέσα και σκουπίστε απαλά όλη την εξωτερική επιφάνεια της τσάντας σας. Προσοχή, δεν κάνουμε έντονες και απότομες κινήσεις.
  • Αν η τσάντα σας είναι δερμάτινη, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα ειδικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στην αγορά και απευθύνονται σε δερμάτινα είδη. Το ίδιο συμβαίνει και αν η τσάντα σας είναι σουέντ, αφού θα χρειαστείτε ένα καθαριστικό αποκλειστικά για σουέντ.
  • Για τις τσάντες που είναι κατασκευασμένες από βινύλιο, πλαστικό ή ακόμη και ξύλο, πρέπει να καθαρίζονται με ένα υγρό πανάκι.
  • Τέλος, οι μεταξωτές και οι βελούδινες τσάντες πρέπει αναγκαστικά να σταλούν σε καθαριστήριο για να έχουμε εγγυημένη ασφάλεια λόγω της ευαισθησίας που παρουσιάζουν.
  • Ένας πολύ καλός τρόπος καθαρισμού με μωρομάντηλο χωρίς αλκοόλη ή με ένα καθαρό πανάκι και καθαρή βενζίνη.

Προσοχή ποτέ δεν χρησιμοποιούμε οινόπνευμα, ασετόν και γενικά καυστικά καθαριστικά που μπορεί να βλάψουν την τσάντα σας.

Μην ξεχνάτε όμως ότι ο χρόνος όλα τα νικάει και σίγουρα θα έρθει η στιγμή που θα χρειαστείτε καινούρια τσάντα. Γι’ αυτό η σελίδα μας σας προσφέρει μεγάλη γκάμα σε γυναικείες τσάντες που θα καλύψουν όλα τα γούστα.

Δείτε περισσότερα για τις αγαπημένες σας τσάντες: