Your Cart
Δωρεάν Αποστολή - Δωρεάν Αντικαταβολή

Πως να φροντίσετε μια δερμάτινη τσάντα

Πως να φροντίσετε μια δερμάτινη τσάνταΠως να φροντίσετε μια δερμάτινη τσάντα

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται μια συλλογή από γυναικείες τσάντες σε διάφορα μεγέθη, υφές και υλικά. Οι δερμάτινες τσάντες είναι γνωστές για την ανθεκτικότητα και την κομψότητά τους. Πολλές γυναίκες όμως αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τον καθαρισμό της δερμάτινης τους τσάντας. Για αυτό το λόγο ετοιμάσαμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για το πως να φροντίσετε μια δερμάτινη τσάντα.

Σκοπεύετε να αγοράσετε μια νέα δερμάτινη τσάντα και δεν ξέρετε πώς να την φροντίσετε σωστά; Ή έχετε ήδη δερμάτινη τσάντα και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία καθαρισμού της; Έχουμε ετοιμάσει έναν εκτενή οδηγό για το πώς να φροντίζετε σωστά μια δερμάτινη τσάντα και θα τον μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω.

Γενικότερα, η φροντίδα που χρειάζεται το δέρμα εξαρτάται από τη χρήση που κάνετε στην τσάντα σας, αλλά υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες όταν πρέπει να φροντίσετε τις δερμάτινες τσάντες σας. Υπάρχουν επίσης μερικοί άλλοι παράγοντες όπως το χρώμα και ο τύπος δέρματος της τσάντας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη ρουτίνα καθαρισμού μιας δερμάτινης τσάντας.

Φροντίδα κατά τη διάρκεια χρήσης της τσάντας

Πρώτα απ ‘όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: εάν δεν χειρίζεστε την τσάντα σας με τον σωστό τρόπο, καμία μέθοδος καθαρισμού δεν θα την σώσει. Για παράδειγμα, εάν εκθέτετε συνεχώς τη δερμάτινη τσάντα σας σε άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως η βροχή, το χιόνι και ο έντονος, ζεστός ήλιος, μην περιμένετε να βελτιώσετε την όψη της εφαρμόζοντας κάποιο απλά μαλακτική κρέμα για δερμάτινα.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις δερμάτινες τσάντες σας, ώστε να μην φθαρούν γρήγορα. Πιστέψτε μας όταν λέμε ότι δεν θα θέλατε να αφήσετε την ακριβή δερμάτινη τσάντα σας εκτεθειμένη σε “κίνδυνο”. Πρέπει να τα τοποθετείτε σε λείες επιφάνειες και να μην την αφήσετε στο έδαφος καθώς το κάτω μέρος τους θα φθαρεί γρήγορα.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο φροντίζετε τις τσάντες σας, εκείνες αντιμετωπίζουν καθημερινή ζημιά από νερό, γρατσουνιές και λεκέδες. Όταν αγοράζετε μια δερμάτινη τσάντα και την φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να φροντίσετε για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της το συντομότερο δυνατό.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από μια δερμάτινη τσάντα

Στην ατυχή περίπτωση που η δερμάτινη τσάντα σας λερωθεί, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να αφαιρέσετε το λεκέ. Μερικές φορές φαίνεται πολύ δύσκολο να το κάνετε, αλλά μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο για να μειώσετε το ποσοστό της ζημιάς. Εξαρτάται πάντα από τον τύπο του λεκέ, οπότε ας εμβαθύνουμε στο είδος του κάθε λεκέ.

Γράσο και λάδια

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας ενώ τρώτε  να θέλετε κάτι από την τσάντα σας και να το παίρνετε χωρίς πρώτα να σκουπίσετε τα χέρια σας; Δεν είναι κακό, αλλά μερικές φορές αρκεί να καταστρέψεις την τσάντα σου. Και καλύτερα ας μη μιλήσουμε για τις κρέμες χεριών και τη λιπαρότητα τους! Για να απαλλαγείτε από αυτούς τους λεκέδες μπορείτε να βάλετε στο σημείο άμυλο αραβοσίτου έτσι ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Λεκές από νερό και υγρά

Το νερό δεν πρέπει να σας τρομάζει καθώς συνήθως στεγνώνει φυσικά και δεν αφήνει λεκέ. Θα πρέπει να κρατήσετε την τσάντα σας μακριά από τη βροχή και γενικά σταγόνες νερού, κρασιού, αναψυκτικών και γενικότερα υγρών. Θα ήταν καλύτερα να εφαρμόσετε ένα προστατευτικό στρώμα κεριού έτσι ώστε το νερό να μην μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα.

Μελάνι

Ας πούμε ότι το στυλό σας μένει χωρίς καπάκι και πέφτει στην καφέ δερμάτινη χιαστί τσάντα σας. Αρχίζετε να πανικοβληθείτε, σωστά; Ό, τι κι αν κάνετε, μην προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε μόνοι σας, καθώς πιθανότατα θα επιδεινώσετε την κατάσταση. Είναι καλύτερα να αφήσετε την τσάντα σας στα χέρια ενός επαγγελματία που ασχολείται με καθαρισμό δέρματος ο οποίος θα αντιμετωπίσει και θα αφαιρέσει το λεκέ.

Πώς να διατηρήσετε τη λάμψη της δερμάτινης σας τσάντας

Με την καθημερινή χρήση της δερμάτινης τσάντας σας, είναι εύκολο να γρατσουνιστεί ή να σκιστεί. Για να το αποφύγετε αυτό θα πρέπει να εφαρμόσετε κάποια προστατευτική κρέμα ή ορό για δερμάτινα. Υπάρχει επίσης η επιλογή εφαρμογής κεριού το οποίο θα προστατεύει τις δερμάτινες τσάντες σας από σχεδόν οποιοδήποτε λεκέ. Πρέπει επίσης να εφαρμόσετε ένα προστατευτικό λάδι για δερμάτινα υφάσματα έτσι ώστε να διατηρείτε τη λάμψη της τσάντας για καιρό.

Οι κρέμες και τα λάδια πρέπει να εφαρμόζονται κάθε μήνα περίπου-ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την τσάντα σας-, έτσι ώστε να διατηρείται άθικτη. Μην διστάσετε να επενδύσετε σε ένα καλό μαλακτικό,για δερμάτινα καθώς θα διατηρήσει την τσάντα σας σαν καινούργια!

Αποθήκευση για τις δερμάτινες τσάντες σας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πρέπει να έχετε ένα ειδικό μέρος για τις δερμάτινες τσάντες στην αποθήκη σας (ή τη ντουλάπα σας). Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα «κακής αποθήκευσης» για μια δερμάτινη τσάντα. Ας υποθέσουμε ότι δεν χρησιμοποιείτε το δερμάτινο σακίδιο, χαρτοφύλακα ή πορτοφόλι σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τότε πρέπει να το κρατήσετε κάπου ασφαλές. Εάν το αφήσετε σε μια γωνία του δωματίου σας, θα σκονιστεί και θα γίνει άκαμπτο λόγω της ζέστης. Αφήστε που το δέρμα θα αφυδατωθεί και θα χάσει τη λάμψη του.

Ένα άλλο κακό παράδειγμα είναι να ρίξετε τη δερμάτινη τσάντα ώμου σας σε μια ντουλάπα με άλλα αντικείμενα. Ενδέχεται η τσάντα σας να έχει γρατσουνιές και σχισμές παντού όταν την βγάλετε το φθινόπωρο!

Για να αποφύγετε όλες αυτές τις “καταστροφές”, βάλτε λίγη μαλακτική κρέμα για δερμάτινα στην τσάντα σας, γεμίστε τη με μερικές παλιές εφημερίδες και αποθηκεύστε τη σε βαμβακερή σακούλα. Και μην ξεχνάτε να μην βάλετε βάρος πάνω της, γιατί θα καταστρέψει το σχήμα της!

Extra συμβουλές για το πως να φροντίσετε μια δερμάτινη τσάντα

Προσέξτε τα αντικείμενα που βάζετε στις δερμάτινες τσάντες σας, καθώς μπορεί να είναι η αιτία των λεκέδων. Τι εννοούμε με αυτό; Μερικές φορές οι γυναίκες και οι άνδρες βάζουν πολλά πράγματα στις τσάντες τους, όπως στυλό, αποσμητικά, αρώματα κ.λπ., που μπορούν να καταστρέψουν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό της δερμάτινης τσάντας σας.

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν προϊόντα μακιγιάζ θα πρέπει να διατηρούν τα αρώματα, τα κραγιόν, τις σκόνες και άλλες «επικίνδυνες» ουσίες σε ένα αδιάβροχο τσαντάκι ξεχωριστά, έτσι ώστε σε περίπτωση που ένα καπάκι χαθεί, η τσάντα σας θα είναι ασφαλής. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Οτιδήποτε είναι λιπαρό ή περιέχει μελάνι (οι λεκέδες μελανιού είναι οι πιο δύσκολοι λεκέδες) πρέπει να φυλάσσονται σωστά, ώστε η τσάντα σας να είναι ασφαλής και καθαρή.

Βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από δερμάτινες τσάντες στο ηλεκτρονικό κατάστημα του 4bag.gr!

Δείτε περισσότερα για γυναικείες τσάντες:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares