Shopping Cart
stay safe
Δωρεάν Αποστολή - Δωρεάν Αντικαταβολή

Τσάντα και πόνος στη πλάτη: Δείτε πως να αποφεύγετε το πόνο στη πλάτη σας

Οι γυναικείες τσάντες είναι το αγαπημένο αξεσουάρ όλων των γυναικών. Είναι το αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεται καμιά γυναίκα.

Η τσάντες είναι χρήσιμες για όλες τις περιστάσεις, μέσα στις οποίες δεν υπάρχουν μόνο τα προσωπικά αντικείμενα αλλά και ότι ακόμη χωράει ο ανθρώπινος νους.

Υπολογίζεται ότι μια γυναικεία τσάντα ζυγίζει κατά μέσο όρο τρία κιλά ενώ την ίδια τακτική μιμούνται πλέον όλο και περισσότεροι άνδρες οι οποίοι πολλές φορές κουβαλούν και τον φορητό τους υπολογιστή διπλασιάζοντας έτσι το βάρος τους.

Ποιες βλάβες όμως μπορεί να προκαλέσει η βαριά τσάντα;

Δείτε πως θα μειώσετε τις πιθανότητες του πόνου στην πλάτη ή στον ώμο σας.

Όταν έρχεται μια γυναίκα παραπονιέται για πονοκεφάλους και αίσθηση σφιξίματος στους ώμους, στον αυχένα και στο πιγούνι, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν οι γιατροί είναι να σηκώσουν την τσάντα της.

Και εκείνη τη στιγμή συνήθως η ασθενής θα έχει ενστικτωδώς ένα βλέμμα σαν να πιάστηκε στα πράσα!

Σίγουρα η βαριά τσάντα οδηγεί σε πόνο στον ώμο και τον αυχένα στην πλευρά όπου κρεμάς την τσάντα σου, αλλά και προβλήματα στην πλάτη, στα γόνατα και τα ισχία, καθώς το σώμα σου προσπαθεί να ισορροπήσει.

Το βάρος μιας γεμάτης τσάντας δε θα πρέπει να ξεπερνά το 5% του βάρους σου, αυτό μεταφράζεται σε 3,5 κιλά για μια γυναίκα βάρους 65 κιλών.

Εάν έχεις σακίδιο πλάτης, τότε είσαι ασφαλής μέχρι το 10%, δηλαδή 7 κιλά για την ίδια γυναίκα.

Ένα σακίδιο πλάτης μοιράζει καλύτερα το βάρος μεταξύ των δύο ώμων σου. Προσάρμοσε τους ιμάντες ώστε το κάτω μέρος του σακιδίου να είναι στην ίδια ευθεία με το κάτω μέρος των πλευρών σου.

Εάν βλέπεις ένα βαθούλωμα στον ώμο σου όταν βγάζεις την τσάντα, είναι σημάδι πως, εκτός από βαριά, το λουρί της είναι πολύ στενό.

Κι αυτό οδηγεί σε μυϊκό σπασμό από την έλλειψη αιμάτωσης της περιοχής και στη συνέχεια σε σημαντικούς πόνους.

Τα λεπτά λουριά κάνουν τους μυς των ώμων σου να συσπώνται για μεγάλη χρονική περίοδο, με αποτέλεσμα πόνου στην περιοχή.

Διάλεξε μια τσάντα που τα λουριά της θα έχουν φάρδος τουλάχιστον 2,5 εκατοστά, ώστε να κατανέμεται καλύτερα το βάρος στον ώμο σου.

Επίσης, απέφυγε ιμάντες με λεπτό μέταλλο ή αλυσίδες που καταπονούν ακόμα περισσότερο τους μυς σου.

Όταν έχεις συνεχώς την τσάντα περασμένη στον ίδιο ώμο, μέρα με τη μέρα, μπορεί να προκληθεί σοβαρή ανισορροπία στο σώμα σου, ειδικά αν είναι πολύ βαριά.

Κι αυτό οδηγεί σε πόνο παντού. Οι μύες στον αυχένα και τους ώμους στην πλευρά που μεταφέρεις την τσάντα σου μπορεί να αναπτυχθούν περισσότερο συγκριτικά με τους μυς της άλλης πλευράς.

Όταν περπατάς, ενάλλασσε την τσάντα σου σε κάθε ώμο για μερικά τετράγωνα. Μια τσάντα ταχυδρόμου είναι ιδανική.

Όσο πιο χαμηλά κρέμεται η τσάντα σου, τόσο δυσκολεύεις το σώμα σου να αντισταθμίσει το φορτίο.

Εάν είναι πολύ ψηλά, η τσάντα δεν αφήνει το χέρι σου να κινείται ελεύθερα. Κι αυτό οδηγεί σε πόνο και σφίξιμο στους ώμους σου, στην πλάτη, τη
βάση του κρανίου, ακόμα και στα ισχία σου.

Προσάρμοσε το λουρί του ώμου ώστε να κρέμεται στο σημείο που στενεύει η μέση σου, αυτό είναι το ιδανικό ύψος.

ενημερωθείτε για τις προσφορές μας

Τώρα μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας και να ενημερώνεστε για όλες τις καυτές τσάντες προσφορές και τα τέλεια και ιδιαίτερα αγαπημένα σας αξεσουάρ. Παράλληλα, θα ενημερώνεστε με email για τα προϊόντα και τις προσφορές μας!

δείτε περισσότερα για τσάντες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares